• Φέτα

  Κατ’εξοχήν ελληνικό παραδοσιακό τυρί που οι ρίζες του χάνονται μέσα στους αιώνες.Παρουσιάζει ευρεία λαϊκή κατανάλωση και κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ όλων των τυριών που παρασκευάζονται ή διατίθενται στην ελληνική αγορά.Είναι τροφή μεγάλης βιολογικής αξίας πολύ γευστική και αποτελεί εξαιρετικό εδεσματολογικό συμπλήρωμα.Παρασκευάζεται απο πρόβειο αλλά και με προσθήκη γίδινου γάλακτος. Έχει ελαφριά αλμυρή,υπόξινη γεύση και φυσικό λευκό χρώμα.
  Καταναλώνεται σαν επιτραπέζιο και σαγανάκι,ενώ χρησιμοποιείται στην χωριάτικη σαλάτα και σε τυρόπιτες.

 • Γιδοτύρι

  Το Γιδοτύρι, το ελαφρύ κατσικίσιο ή γίδινο τυρί, παράγεται αποκλειστικά από 100 % φρέσκο παστεριωμένο και φιλτραρισμένο γίδινο γάλα.Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, ασβέστιο και βιταμίνες μαζί με την χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος προτείνεται για μια ισορροπημένη και απαραίτητη για τον οργανισμό διατροφή.

 • Μυζήθρα Ξερή

  Είναι τυρί αιγοπρόβειου τυρογάλακτος που γίνεται με την προσθήκη γίδινου γάλακτος.Έχει συμπαγη και σκληρή υφή, αλμυρή και δροσερή γεύση. Λόγω της σκληρότητας καταναλώνεται τριμμένη πάνω στα ζυμαρικά.

 • Ανθότυρος

  O ανθότυρος, είναι ένα κλασικό παραδοσιακό, μαλακό και ελαφρύ τυρί.
  Παρασκευάζεται από τυρόγαλο πρόβειου γάλακτος στο οποίο προστίθενται ποσότητες γάλακτος και κρεμας γαλακτος.Επιπλέον είναι γνωστό για τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που περιέχει αλλά και την ιδιαίτερα χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.
  Όλα αυτά το κάνουν ξεχωριστό για όσους ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.
  Χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό με ψωμί, σε πίτες, σαλάτες αλλά και ως επιδόρπιο με τη συνοδεία μελιού ή μαρμελάδας.

 • Βούτυρο Νωπό

  Το βούτυρο παράγεται από 100 % πρόβειο γάλα.Χαρακτηρίζεται για το πλούσιο άρωμα και την μοναδική υφή.Aποτελεί ένα προϊόν μεγάλης θρεπτικής άξιας εμπλουτισμένο με βιταμίνη Α και D.

 • Βούτυρο Λιωμένο

  Το λιωμένο βούτυρο παράγεται από φρέσκο παστεριωμένο γίδινο γάλα.Έχει πλούσιο άρωμα και χαρακτηριστική γεύση.Χρησιμοποιείται τόσο στην μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική και χαρίζει υπέροχη γεύση.